Logo
Logo

Fältstation Öland

65f88cf2139b4-unnamed1png.png

Nu är det snart dags för årets roligaste aktivitet! Fältstation Öland är Fältbiologernas årliga vårläger under Kristi Himmelfärdshelgen (det är en röd helg så alla är lediga!). Lägret är en av föreningens största riksaktiviteter och passar perfekt som din första aktivitet med oss. Du kommer få uppleva alltifrån utflykter på alvaret och inspirerande workshops till ringmärkning av fåglar. I år kommer också Fältbiologernas Eu-kampanj ha kickoff under lägret och vi kommer få lära oss allt om havs- och fiskefrågor!

Vi har vår utgångspunkt på Grönhögen på södra Öland, nära Ottenby, och därifrån gör vi dagsutflykter till olika ställen på ön. Fältstation Öland passar både dig som går på din första aktivitet och dig som är veteran. Vi brukar bli runt 100 personer som dyker upp på lägret så det är ett superbra tillfälle att lära känna andra inom föreningen. Alla mellan 12-25 år är välkomna. Lägret kommer garanterat att bli ett minne för livet. Och vet du vad det fantastiska är? Inga förkunskaper behövs! Vi lär oss av varandra.

Lägret är 8/5 16:00 - 12/5 12:00. Det är möjligt att vara med under delar av lägret.

 

Praktisk info:

Kostnad
Fältstation Öland i sig är gratis men du får själv ansvara för och bekosta din mat.

Mat
Som deltagare på lägret ansvarar du själv för mat. Om du har anmält att du vill vara med i ett matlag kommer sådana att sättas ihop efter morgonmötet på torsdagen.

Om en behöver köpa mat under lägret kan en gå till ICA Grönhögen som ligger på Hamnvägen. Vi rekommenderar dock att du tar med dig mat.

Anmälan Sista anmälningsdag är 17e april. Du anmäler dig här nedan.

Utrustning
Vi kommer sova i tält och laga mat på stormkök. Om du inte har egen utrustning så kan du låna det av oss. Vi har dock begränsat antal så kolla gärna på fritidsbanken.se, de brukar ha bra utrustning att låna ut.

Här hittar du en packlista >>

Resa
Är ni flera från samma klubb eller ort kan ni ordna samåkning till lägret (vi i kommittén hjälper gärna till). Glöm inte att ni kan söka aktivtetsbidrag för att bekosta resan.

Tillhör du distriktet Stockholm-Uppland-Gotland kommer distriktet anordna en gemensam resa, håll utkik i kalendern och på våra sociala medier.

Reser du på egen hand till lägret bokar du dina biljetter själv. Bokar du dina biljetter senast 24 april står riksföreningen för hela resekostnaden. Närmaste busshållplats är Grönhögen och därifrån är det 900 m till lägret. Ibland går bussen bara till Mörbylånga. För de som behöver skjuts kommer vi kunna vara i Mörbylånga:
- Torsdag 9/5 20:30
- Lördag 11/5 8:15 (åker från Grönhögen 7:45)
- Söndag 12/5 10:45 (åker från Grönhögen 10:15).

Vi kommer tyvärr inte kunna erbjuda skjuts utanför de tiderna.

Behöver du skjuts vill vi att du meddelar det till oss senast 24 april.

Schema
Kommer snart.

 

Fler praktiska detaljer skickas ut på mail till dig som anmält dig.

 

Har du frågor kan du kontakta oss i Ölandskommittén på faltstation@faltbiologerna.se

Allt gott igelkott!

 

Här kan du läsa mer om Fältstation Öland och se bilder från tidigare år.

Tid

Onsdag 2024-05-08 16:00
till och med
Söndag 2024-05-12 12:00

Plats

Grönhögens medborgarhus - Grönhögen 145, 380 65 Degerhamn

Anmälningsformulär

Anmäl dig senast: 2024-04-17 00:00

Titel = relation (t.ex. "förälder"), Behöver inte fylla i adress.

Om du inte redan är medlem – bli det på vår hemsida! (Det är gratis): https://www.faltbiologerna.se/bli-medlem/

Du ska inte behöva ha massor av dyr utrustning för att kunna åka på Fältstation Öland. Därför fixar vi så att det går att låna liggunderlag och sovsäck eller så att du får plats i ett gemensamt tält om du behöver. Om du har behov av att låna stormkök kan vi fixa så att du blir del av ett matlag så att du kan laga mat tillsammans med några andra. Vill du vara med i matlag? Fyll i det nedan. All extra utrustning vi har tillgång till är begränsad så det är därför viktigt att du tar med dig om du har. Behöver du inte låna någon utrustning kan du hoppa över den här frågan.

Om du har extra utrustning som du skulle kunna tänka dig att låna ut eller har en extra tältplats i ditt tält, fyll i här nere. Skriv vad det är du har så kontaktar vi arrangörer dig vid behov.

Vi kommer att ha ett antal minibussar på lägret som används till att åka på utflykter. Till dessa behövs folk med b-körkort. Har du körkort och skulle du kunna tänka dig att köra minibuss?

På Fältstation Öland gör vi saker tillsammans. Därför är det viktigt med olika typer av passhållare. Är du intresserad av fjärilar och vill hålla en exkursion eller är du kanske intresserad av stjärnskådning och vill anordna en stjärnskådarpromenad under en kväll? Det finns något som passar alla och du behöver inte kunna en massa för att hålla ett pass. Om du är sugen på att hålla ett pass så kan du fylla i det här nedan så kontaktar vi i Ölandskommittén dig. Är du osäker och har frågor? Kontakta oss lägerarrangörer på: faltstation@faltbiologerna.se

Vi läger-arrangörer hjälper gärna till och vill att Fältstation Öland blir ett så bra läger som möjligt för så många som möjligt. Hör av dig om det skulle vara något så löser vi det tillsammans.

Om en aldrig har varit på Fältstation Öland tidigare kan det kännas bra att ha en fadder – någon att vända sig till med frågor, och som en kan hänga med om det känns lite läskigt att följa med på något ensam. Om du vill ha en fadder klicka i det här nedan. För att faddrarna ska räcka till alla som behöver så har personer som är yngre eller har särskilda behov förtur. Längre ner kommer du kunna fylla i om du vill vara fadder!

Vi kommer behöva flera volontärer för att få lägret att bli så bra som möjligt! Är du sugen på att hjälpa till? Det finns både stora och små uppdrag. Läs mer om alla uppdrag i länken nedan. https://docs.google.com/document/d/1KcTTcadyvN92FKbwudS40yh-jU9BsQJvR8JljxslhWc/edit?usp=sharing

Är ni flera från samma klubb eller ort kan ni ordna samåkning till lägret (vi i kommittén hjälper gärna till). Skriv här vilken klubb du tillhör eller vilken ort du vill samåka från så försöker vi samordna det. Info om samåkning kommer senast 18/4.

Är det något annat du vill lägga till? Skriv det här i så fall. Är det en fråga till oss lägerarrangörer så ta och kontakta oss via mail (faltstation@faltbiologerna.se) istället så kommer du nog att få svar snabbare :).

Är du allergisk eller överkänslig mot något? Isåfall vad och hur allvarligt? Luftburen/inte luftburen osv.